Play Safe

18 mei start fase 2


Vrijdag 15/5 werd het ministerieel besluit gepubliceerd m.b.t. de verdere versoepelingen die op woensdag 13 mei aangekondigd werden door de nationale veiligheidsraad.

Het ministerieel besluit luidt als volgt:

"Regelmatige trainingen en lessen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of een vereniging, met een groep van maximum 20 personen, steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon zijn vanaf 18 mei opnieuw toegestaan."

De klankbordgroep van Sport Vlaanderen en Sport Vlaanderen, geeft nog volgende verdere specifiëring m.b.t. dit besluit:


  • Bij deze groep moet er verplicht een sportbegeleider aanwezig zijn, die meegerekend wordt in het maximum aantal van 20 personen. Dit hoeven niet steeds dezelfde 20 personen te zijn.
  • Bijkomend moet de onderlinge afstand van 1,5 meter tussen sporters steeds worden gegarandeerd. Om de afstandsregels beter te kunnen respecteren en overbevolking van de beschikbare ruimte te vermijden, adviseren we om er op toe te zien dat de beschikbare sportinfrastructuur minstens 30 m² per deelnemer kan waarborgen.


Tennis Vlaanderen maakt hieruit op dat, mits naleving van de social distancing maatregelen, vanaf 18 mei:


  • Outdoor trainingen tot maximum 20 personen en maximum 1 lesvolger per 30 m², onder toezicht van een trainer, opnieuw toegelaten zijn. De richtlijnen 'Play Safe & Go Trainers'
    helpen je club en tennis- of padelschool op weg om de lessen op een veilige manier te organiseren.
  • Dubbelspel opnieuw toegelaten is, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.

Opgelet: de andere Play Safe & Go regels voor clubs en spelers blijven verder van kracht.

Het organiseren van activiteiten is echter nog niet toegelaten. Daarom kunnen we onze dubbelavond voorlopig niet laten doorgaan. Iedereen dient nog altijd op voorhand af te spreken en online te reserveren.

We wensen jullie, alle trainers, lesvolgers en fervente dubbelspelers
een heel fijne en veilige herstart!

 

CONTACT

Ternesselei 94A

2160 Wommelgem

info@tctenhoeve.be

03/354 38 60

© Alviso